Friss topikok

A foglalkozásokról

2014.04.07. 14:28 Yarner

Nem szeretem tanfolyam-rendszerben tartani az óráimat - ez egyrészt azt sugallná, hogy vannak olyan önálló blokkok, amiket elsajátítva a tanuló aztán "visszatérhet az életbe", miután kipipált egy érdekes epizódot, másrészt ellentétes a Tai Chi Chuan organikus jellegével, arról nem is beszélve, hogy így sokkal egyszerűbb menet közben is csatlakozni a csoporthoz.

Az igazság az, hogy pl. a forma megtanulásában hiába lenne egy "központi tanmenet", úgyis mindenki a saját tempójában tudja megtanulni a mozdulatokat, így nem lehet egy egységes haladási ritmusra számítani. Kicsit előrehaladva pedig az előbbre járók már kicsit segíthetnek a kezdőbbeknek is a tanulásban, ami a saját tudásuk felülvizsgálatára, tudatosítására is ösztönzi őket.

Mit hozzál magaddal?

Kényelmes, laza ruhát, jókedvet nyitottságot.

Mire számíthatsz a foglalkozásokon?

Természetesen tanulunk formázni, először egy lebontott, elemző módszerrel, majd az összekötött, jól ismert áramló mozgással végrehajtva a mozdulatokat. Ez azonban csak egy részlete a teljes Tai Chi Chuannak, így a foglalkozásokon számos páros gyakorlat is lesz, ezek részben a Tai Chi Chuan mozgási alapelveit megerősítő lökő kezes drillek, másrészt szabad készségfejlesztő gyakorlatok. Ezek mellett megismerjük a Tai Chi Chuan önvédelmi alapelveit is, és megtanuljuk az egyes mozdulatok ilyen jellegű alkalmazását is. Az így elsajátított készségek építik fel azt a tartalmat, amelynek a formagyakorlat irányt ad, és ami nélkül az üres héj csupán.

Mindemellett lesz szó a Tai Chi Chuan történetéről, elméleti hátteréről, az ehhez szorosan kapcsolódó taoista gondolkodásmódról is.

Mibe fog ez nekem kerülni?

Alapvetően a terem fenntartását kell megtérítenünk. Kiindulásnak alkalmanként 1000 Ft-ot kellene bedobni a kasszába, de ha összejön egy stabil csapat, ez még mozdulhat lejjebb.

Ha kérdésed van, írd meg hozzászólásban, igyekszem válaszolni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wudangsadhana.blog.hu/api/trackback/id/tr535975931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása