Friss topikok

A gyakorlásról...

2014.04.23. 16:02 Yarner

A mesterem azt szokta mondani, "Ha egy napig nem gyakorolsz, már észreveszed magadon. Ha két napig nem gyakorolsz, észereveszi a mestered is. Ha három napig nem gyakorolsz, az egész világ észreveszi."

Ez persze kicsit ijesztően hangzik, de a gyakorlásnak is megvannak a maga fokozatai. Egy-egy formagyakorlat végigjárása nem vesz el csak 10 percet az életünkből, de már segíthet kicsit kitisztítani a fejünket, átmozgatnia a tagjainkat, helyükre tenni a dolgokat a szervezetünkben. 

Aki még az út elején jár, annak az a legfontosabb feladata, hogy egyrészt igyekezzen megszerezni a Tai Chi Chuanhoz szükséges kondíciót, másrészt zsigereiben memorizálja a formagyakorlat mozdulatait. Ez szerencsénkre nagyjából ugyanazt jelenti: gyakorolni kell a formát, sokszor és rendszeresen. Jók magányos gyakorlásra még a bemelegítéskor végzett gyakorlatok is (felhő kezek, fu-yang, lótuszlábsöprés, a tigris átöleli a fejet). 

A forma megjegyzéséhez manapság már nagyon könnyű referenciaanyagot találni - boldog-boldogtalan Tai Chis videókat tölt fel a videómegosztókra. 

A rövid, lebontott forma gyakorlásához most A nottinghami Cloud Dragon iskolából Stuart Garth videóját szúrom be ide, már csak azért is, mert nem az egész formát mutatja meg. Próbáljunk meg ellenállni a kísértésnek, és inkább az eddig tanultakra koncentráljunk, ne akarjunk előreszaladni. 

Jó gyakorlást!

A bejegyzés trackback címe:

https://wudangsadhana.blog.hu/api/trackback/id/tr796072216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása